ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2010 14:17:03

Šeich: Chci snížit počty podvýborů Zahraničního výboru

Šeich: Chci snížit počty podvýborů Zahraničního výboru

Snížení počtu podvýborů bude prioritou následujících zasedání Zahraničního výboru pro jeho místopředsedu Davida Šeicha (ODS).

Snížení počtu podvýborů bude prioritou následujících zasedání Zahraničního výboru pro jeho místopředsedu Davida Šeicha (ODS). „V minulém období jsme měli v podstatě čtyři podvýbory, resp. 3. Ze svých mnohaletých zkušeností z působení v Zahraničním výboru vím, že tolik jich opravdu nepotřebujeme,“ říká David Šeich.

 

Následující zasedání Zahraničního výboru se bude konat příští úterý. Šeich věří, že se téma  počtu podvýborů projednávat bude. „Není sice na navrhovaném programu jednání, ale minimálně v neformální rovině se jednání povedou.“ Podle jeho slov by se měl zachovat podvýbor pro styky s krajany. „Tento podvýbor bude nezpochybnitelně potřebný pro občany, kteří žijí v zahraničí obzvlášť v době, kdy ministerstvo zahraničí ruší řadu zastupitelských úřadů.“ Dále chce, aby existoval podvýbor pro vnější ekonomické vztahy. „V době, kdy se svět snaží vzpamatovat z ekonomické recese, bude činnost tohoto podvýboru přínosná,“ dodává.

 

Jak Šeich podotýká, snížením podvýborů se zvýší povinnosti, které budou muset tyto dva podvýbory plnit. „Přinos podvýborů pro občany je samozřejmě závislý na efektivitě práce jejich členů. Já si z titulu místopředsedy zahraničního výboru ohlídám, jak se podvýbory scházejí a zda řeší vše, co mají. Neuklidní mě, když uvidím, že se schází co dva měsíce, budu chtít vidět i výsledky práce,“ prozrazuje své plány Šeich.

 

Podvýbory zahraničního výboru z 5. volebního období

-         pro styky s krajany

-         pro prezentaci ČR v zahraničí

-         pro vnější ekonomické vztahy – byl v průběhu 5. volebního období zrušen

-         pro zahraniční rozvojovou spolupráci.

 

Návrh Davida Šeicha - podvýbory pro 6. volební období

-         pro styky s krajany – bude se zabývat i oblastí prezentaci ČR v zahraničí

-         pro vnější ekonomické vztahy-  bude se zabývat i oblastí zahraniční a rozvojové spolupráce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama