ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2010 14:55:34

Šeich: Některé závěry tripartity mohou být likvidační

Šeich: Některé závěry tripartity mohou být likvidační

Jednání tripartity přineslo z pohledu Unie malých a středních podniků závěry, se kterými se neztotožňuje. Jde o sjednocení sazeb sociálního a zdravotního pojištění mezi zaměstnanci a živnostníky.

Unie malých a středních podniků považuje část výsledků tripartity za velmi pozitivní. Zejména body jako spuštění revitalizace elektrárny Prunéřov, dostavbu jaderné elektrárny Temelín, zjednodušení čerpání fondů z EU. V tomto se shoduje s vyjádřením Hospodářské komory.

Jednání přineslo z pohledu Unie malých a středních podniků také závěry, se kterými neztotožňuje. „Jsme zásadně proti sjednocení sazeb zdravotního a sociálního pojištění mezi zaměstnanci a živnostníky. Živnostníci dnes platí o cca. třetinu nižší zdravotní a sociální pojištění a takto by došlo u živnostníků ke zvýšení v tomto poměru,“ říká předseda Unie malých a středních podniků David Šeich.

Šeich zároveň upozorňuje na to, že živnostníci na sebe přebírají větší rizika než zaměstnanci a také vytvářejí další pracovní pozice. „Pokud se živnostníci rozhodnou být zaměstnanci, čímž zruší jimi vytvořená pracovní místa, tak výrazně naroste počet nezaměstnaných. To by si měla tripartita uvědomit. “ Podle zveřejněných výsledků agentury Czech Credit Bureau stoupl v loňském roce počet bankrotů o 42%.  Letos se očekává rekordní počet bankrotů a to ve výši 2,5 tisíc. „Nejsou to příznivé vyhlídky. Proto považuji tyto opatření tripartity pro živnostníky za likvidační,“ upozorňuje Šeich. „Unie nyní připravuje balíček stimulačních opatření pro ekonomiku v krizi,“ dodává.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama