ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2010 9:29:15

Šeich: Paroubek chce vládnout světu

Šeich: Paroubek chce vládnout světu

Nejdříve hokej, pak krasobruslařka Sáblíková a teď chce vládnout světu.

Nejdříve hokej, pak krasobruslařka Sáblíková a teď chce vládnout světu. Tak shrnul počínání Jiřího Paroubka místopředseda Zahraničního výboru David Šeich (ODS). Reagoval tak na včerejší Paroubkovo prohlášení, ve kterém představil smělý plán na vytvoření skupiny moudrých za EU, která by sblížila vztahy mezi EU a USA. „Jedná se o další z megalomanských plánů pana Paroubka,“ nechal se slyšet Šeich. „Budí tak mylný dojem, že vztahy mezi EU a USA jsou špatné. Nejsou, jen je potřeba je trvale posilovat a to bilaterálně. Tak, jak to dělala vláda Mirka Topolánka i další političtí reprezentanti,“ dodává.

„Po přečtení článku v Lidových novinách jsem si představil Paroubka jako hlavního hrdinu filmu Titanik v nejznámější scéně, kdy stojí na zábradlí přídě lodi a křičí – Jsem král světa! Křičet může, může se snažit, ale směr, který si vybral není správný ani realizovatelný. Rada moudrých bývá většinou na úrovni expertů a ne vrcholových politiků, jak to chce pan předseda ČSSD,“ vysvětluje Šeich. Podle něj je posilování vztahů mezi Evropskou unii a USA dlouhodobým systematickým procesem rozvoje vztahů obou reprezentací.

Šeich se obává, aby podobné plány a návrhy nepoškodili Českou republiku v zahraničí. „Je potřeba si uvědomit, že předvolební sliby tady byly, jsou a budou, ale nesmí poškozovat zahraniční renomé této republiky, což se díky většině návrhů z dílny sociální demokracie děje. Vzpomeňme z minulosti například na plán exministra Kavana za ČSSD - tzv. řeckou iniciativu“ uzavírá Šeich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama