Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2020 18:20:00

Zástupci cestovního ruchu jsou první na ráně

Zástupci cestovního ruchu jsou první na ráně

Projev na 19. schůzi Senátu 9. dubna 2020 k návrhu zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2

Hezké a příjemné odpoledne, vážený pane předsedo, vážená paní ministryně, milé kolegyně, kolegové.

My jsme už společně s paní ministryní diskutovali o návrhu zákona na hospodářském výboru, tam jsme si řadu věcí vyjasnili, ale přesto bych jenom chtěl říci, že jsem měl pozměňující návrh, který měl navýšit jednak kompenzaci z 500 korun na 600 korun denně, taky měl více myslet na to, aby ti, kteří neprovozují provozovny, dostali v podstatě náhradu za náklady, které mají za pronájem, nemůžou ty provozovny provozovat. Nakonec jsem ustoupil, protože si říkám, že zbytečně by se komplikovalo celé přijetí toho zákona a stáhl jsem ten pozměňovací návrh. Budu pro ten návrh hlasovat, ale byl bych rád, kdybychom přijali to doprovodné usnesení, aby paní ministryně přijala další ještě nějaké opatření na pomoc těm, kteří to potřebují, zrovna ti, kteří mají krátký úvazek a podnikají, tak ti na to nedosáhnou. Na tom jsme se shodli.

Poslední věc, na kterou bych ještě chtěl paní ministryně se zeptat, to je směrem k cestovnímu ruchu. Protože tam si myslím... Vy jste to sice už naznačila, že to má řešit paní ministryně Dostálová, ale ještě teď odpoledne se na mě obrátili zástupci cestovního ruchu, že mají s tím problém, že nedosáhnou na COVID nebo nedosáhli, ten byl vybrán hned v první fázi, zatím nikdo neví, jestli obdržel nebo jestli uspěl nějakým způsobem, také to, že tam bylo jenom nějaké malé procento těch zástupců cestovních kanceláří, kteří se tam k tomu dostali. Oni jsou vlastně první na ráně, mají stovky tisíc zaměstnanců. Takže jakým směrem půjde vláda a bude jim pomáhat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama