Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2015 15:46:13 - sikorovsky

problémy i imigranty

Vláda, EU ….se podle mě můžou snažit sebe víc, ale pokud druhá strana nechce spolupracovat, nikdy to tady nemůže fungovat a vždy bude hrozit, že dojde k vyhrocení situace. Nemyslíte s, že je problém v tom, že se druhá strana nechce integrovat? A máte tip, jak je přesvědčit, aby nebyli jen občany státu, ale skutečně tak mysleli a jednali? To se podle mě zatím moc nedaří.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2015 9:57:14 - Mgr. Herbert Pavera
O tom, že začleňování obyvatel jiných národů v různých zemích není jednoduché nás stále přesvědčují dějiny. Kdyby na to byly jednoduché odpovědi, dávno by nebyl problém s Romy u nás i v Evropě, s černochy v Americe, s muslimy v Evropě atd. Ze zkušenosti z minulosti i současnosti je jasně vidět, že pokud nějaká skupina obyvatel žije v chudobě, bez práce a ztrácí naději na lepší život, tam začínají problémy s těmito lidmi.

Z toho vyplývá, že zaměstnanost je jednou z možností, jak tyto lidi začlenit do života našeho státu. Dalšími jsou dobrá znalost místního jazyka, mít přátelé mezi místními obyvateli atd. Ale musí chtít.

Pokud se to nepodaří ani po letech a mnoha pokusech, je lepší, aby od nás odešli. A také bychom měli přijímat jen takový počet imigrantů, který jsme schopni integrovat, tedy začlenit včetně práce, bydlení a třeba se i zaměřit na ty skupiny imigrantů, kteří mají blízko k naší kultuře (křesťané), u kterých je šance, že se začlení do naší společnosti.