Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2010 12:34:16

Dotace se rozdělují nefér způsobem mezi staré a nové členské státy

Dotace se rozdělují nefér způsobem mezi staré a nové členské státy

Vystoupení k Lyonově zprávě týkající se budoucnosti Společné zemědělské politiky po roce 2013.

Vážený pane předsedající, dámy a pánové,

největší nespravedlnost současné Společné zemědělské politiky EU spočívá v tom, že dotace jsou rozdělovány nerovným a nefér způsobem mezi staré a nové členské státy.

Letos dostávají zemědělci v nových členských státech, které vstoupily v roce 2004, pouze 70 procent toho, co zemědělci ve staré EU-15. A Bulhaři a Rumuni dokonce pouze 40 procent. Přitom všichni fungují na společném trhu Evropské unie.

Jsem přesvědčen o tom, že tuto nespravedlnost je nutné co nejdříve odstranit. Všichni zemědělci v celé Evropské unii musí mít rovné postavení a stejné dotační podmínky. Proto podporuji pozměňovací návrh č. 6, který žádá, aby tohoto cíle bylo co nejdříve dosaženo. Doufám, že kolegové tento návrh podpoří.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama