Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2012 10:59:32

EU špatně hospodaří, došly jí peníze. Po ČR bude chtít 5 miliard

EU špatně hospodaří, došly jí peníze. Po ČR bude chtít 5 miliard

Už za dva týdny si chce Evropská komise říci členským státům o dodatečných deset miliard eur. Tolik jí totiž chybí v rozpočtu na letošní rok. Evropská komise má přitom povinnost hospodařit s vyrovnaným rozpočtem.

Informaci potvrdil člen rozpočtového výboru Evropského parlamentu Hynek Fajmon (ODS) s tím, že Česká republika by tak měla ještě letos do Bruselu poslat pět miliard korun, aby mohla Evropská komise proplatit všechny slíbené projekty.
 
"Jedná se o bezprecedentní krok a důkaz špatného hospodaření Evropské komise. EU má hospodařit podle schváleného vyrovnaného rozpočtu. Úpravy rozpočtu se dělají běžně, ale částky úprav jsou o jeden až dva řády nižší, než v tomto případě," říká Hynek Fajmon. Podle něj má ale vzniklá situace i výrazně politické pozadí.
 
"Jedná se o politický výstřel Evropské komise, která chce ve spolupráci s Evropským parlamentem donutit Radu k radikálnímu navýšení výdajů v roce 2013 i v letech následujících," dodává europoslanec. "Žádost o změnu rozpočtu v říjnu běžného roku je navíc nesmysl, protože už běží rozpočtový proces pro rok 2013."

Mgr. Hynek Fajmon
 poslanec EP
 člen místní rady
 předseda oblastního sdružení
 člen regionální rady
 člen výkonné rady
 zastupitel
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama