Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2010 8:55:47

Nepodpořili jsme v EP další regulaci potravinového trhu

Nepodpořili jsme v EP další regulaci potravinového trhu

Europoslanci ODS nepodpořili zprávu José Bového, známého a usvědčeného ničitele provozoven McDonald´s, požadujicí větší regulaci potravinoveho trhu v Evropské unii.

"Nové regulace, které Bového zpráva Evropské komisi doporučuje, by evropským zemědělcům nic dobrého nepřinesly. Naopak je zcela jisté, že by vedly k vyšším cenám potravin pro spotřebitele. Doufáme, že se Evropská komise těmito radami nenechá inspirovat," řekl po hlasování mluvčí europoslaneckého klubu ODS pro oblast zemědělství Hynek Fajmon.

José Bové (Zelení) ve zprávě, kterou dnes Evropský parlament schválil, požaduje mimo jiné, aby velcí dodavatelé potravin museli zveřejňovat své marže, aby supermarkety nesměly prodávat výrobky pod svou vlastní značkou nebo v rámci akcí a slev pod nákupní cenou nebo vznik několika nových úřadů - například potravinového ombudsmana. Známý francouzský revolucionář argumentoval spravedlivými podmínkami pro farmáře. Podle skupiny Evropských konzervativců a reformistů, ve které pracují i europoslanci za ODS, by ovšem podobně drastické státní zásahy do tržní ekonomiky situaci zemědělců i spotřebitelů jen zhoršily.

Bového text je "zprávou z vlastní iniciativy" a nemá žádný legislativní dopad. Evropská komise ji jen vezme na vědomí.

Mgr. Hynek Fajmon, předseda oblastního sdružení, člen regionální rady, člen výkonné rady a poslanec EP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama