Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2012 18:24:00

Státy šetří, Evropská komise chce utrácet více

Státy šetří, Evropská komise chce utrácet více

Evropská komise požaduje, aby unijní rozpočet v roce 2013 utratil o sedm procent více, než v letošním roce.

V absolutních číslech má jít o devět miliard eur. Europoslanci ODS budou i letos svými hlasy podporovat rozpočet, na kterém se dohodnou premiéři v Radě EU, a nikoli absurdní návrh Komise.

"Občanští demokraté v Evropském parlamentu vždy hlasují pro rozumný a úsporný rozpočet, proto návrh Komise ani tentokrát nepodpoříme," avizuje člen rozpočtového výboru Hynek Fajmon (ODS). "V době, kdy jsou členské státy nuceny - mnohdy i z Bruselu - k drastickým úsporám, musí i Evropská unie udělat něco, co ještě nikdy nezkusila - tedy začít šetřit a pečlivě zvažovat efektivitu a smysluplnost svých výdajů."
 
Hynek Fajmon připomíná, že ODS v Evropském parlamentu dlouhodobě usiluje o zmrazení unijního rozpočtu a jeho reformu tak, aby výdaje skutečně podporovaly ekonomický růst a nabízely občanům přidanou hodnotu. ODS také nikdy nepodpořila navyšování poslaneckých náhrad nebo stovky absurdních výdajů Evropského parlamentu, jako například monstrózní návštěvnické centrum nebo "Dům evropské historie". Naproti tomu se ODS a jejich frakci Evropských konzervativců a reformistů podařilo prosadit omezení "stěhovacího cirkusu" mezi sídly EP v Bruselu a Štrasburku.
 
"Ke zvládnutí většího objemu práce a splnění závazků nepotřebujeme více peněz, ale více efektivity. Místo vyhazování desítek milionů na zbytečné reklamní a propagandistické kampaně by měla Evropská komise usilovat o rušení zastaralých a nákladných regulací, o narovnání podmínek mezi zemědělci starých a nových členských států nebo o podporu méně rozvinutých regionů, kterým naopak hrozí ubírání prostředků," řekl Hynek Fajmon.

Mgr. Hynek Fajmon
 poslanec EP
 člen místní rady
 předseda oblastního sdružení
 člen regionální rady
 člen výkonné rady
 zastupitel
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama