Mgr. Hynek Fajmon

  • ODS
  • Lysá nad Labem
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2011 11:28:00

Zásadní zasedání ministrů financí ve Wroclawi. Kalousek opět chyběl

Zásadní zasedání ministrů financí ve Wroclawi. Kalousek opět chyběl

Kalousek nechodí do práce, zlobí se europoslanci Fajmon a Strejček z ODS.

Páteční zasedání evropských ministrů financí v polské Wroclawi bylo mimořádně důležitou událostí, o čemž svědčí i to, že se jej osobně zúčastnil americký ministr financí Timothy Geithner. Jak už se ale stalo smutnou tradicí, český ministr financí Miroslav Kalousek opět chyběl. Místo něj se jednání zúčastnil jeho náměstek, který je už v Bruselu proslulý tím, že zásadně mlčí.

 Je s podivem, že ministr Kalousek z údajně proevropské TOP 09 takto postupuje již řadu měsíců. Je rovněž s podivem, že česká média tuto zcela nezvyklou praxi českého ministra financí nechávají bez povšimnutí.

 Mezi evropskými ministry financí je přitom Miroslav Kalousek zdaleka největším absentérem, a to v době, kdy se na jednáních ECOFIN probírají klíčové záležitosti. Považujeme tento "absentérský" přístup českého ministra financí za naprosto nepřijatelný a škodlivý pro Českou republiku. Doufáme, že není způsoben faktem, že se současný český ministr financí není schopen se svými kolegy domluvit v žádném světovém jazyce.

 Hynek Fajmon a Ivo Strejček
 poslanci Evropského parlamentu za ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama