Mgr. Ing. Petr Vysloužil

kandidát pro volby do EP za KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Bedihošť
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2014 10:21:42

Proč mladí lidé raději volí sebevraždu

Proč mladí lidé raději volí sebevraždu

Každodenně přinášejí média informace o dobrovolném odchodu lidí z tohoto světa. Začíná mi to připadat jako epidemie.

 Když mi bylo před 14 dny oznámeno, že můj soused 25-letý David se demonstrativně oběsil na stromě vedle cyklostezky, vedoucí z Prostějova do Bedihoště, kde bydlím, tak mi to vehnalo slzy do očí. Pro svůj čin si vybral to „správně vhodné místo“,  kde lidé z města tráví volný čas, aby ho  vyplnili  sportem často  i se svými dětmi. Sportu chtivým občanům se tak právě ve sváteční neděli po poledni mohl naskytnout hrůzný pohled. Octnout se na takovém místě musí kolemjdoucího člověka poznamenat na celý život. Sotva mi oschnou slzy z jednoho pohřbu, tak se vzápětí dozvím o další sebevraždě syna mého obchodního partnera, taktéž mladého muže sotva 26 let pamatujícího. Co se to děje? Pohled do očí zdrcených rodičů a sourozenců je nervy  drásající.  Dnes a denně vidím v médiích, jak se mladí muži někde věší. Tu na billboardu u dálničního přivaděče jako nedávno, tu jako v tuto neděli se pověsí mladý muž z okna balkónu na sídlišti.  Co se to děje s naší společností, kdy tolik mladých mužů opouští tento svět takovýmhle způsobem?

 Lze připustit, že agresivita lidí obracená k sebe sama tu byla vždy,  a bude se projevovat  i v budoucnu, ale i tak se mi zdá, že s naší společností není něco v pořádku.

 Naše společnost je dnes  založena na úspěchu, kariéře či zisku a to téměř za jakoukoliv cenu. Těm méně úspěšným jedincům se zdá cesta k nějakému   takovému cíli vzdálená, neřkuli nemožná.  Takto frustrováni se obrací do party kamarádů, kde je společný fenomén kouření „gandži, trávy, jointů“ nebo jak tomu říkat chcete. To byla pracovní náplň i těchto dvou mužů. Naše společnost postihnutá krizí,  jen málo nabízí adekvátní odpověď na tento nový prvek v naší  společnosti,  importovaný již začátkem 90-tých let. Nemožnost najít jakékoliv zaměstnání nutí žít na úkor rodičů i dlouho po 18 letech věku. Pokud stejně jako tito dva vůbec odpovídající rodinné zázemí měli.

 Společnost pohrdající rodinou jako institucí si do budoucna na různé problémy takto zakládá. Institut manželství je pokládán za přežitek. A náš stát tento názor ještě finančně podporuje.

 Také získání zaměstnání pro mladé lidi je v současné době obtížné, bez praxe nejenže  nezískáte práci, ale je i nemožné získat podporu v nezaměstnanosti. Tu almužnu, co stát nevyplácí lidem, kteří svůj produktivní život teprve začínají. Nemožnost se odpoutat od rodičů mladé muže frustruje, taktéž vstoupit bez finančních prostředků do nějakého svazku či manželství je dnes taktéž jistou formou sebevraždy. Proto volí jako formu úniku zneužívání omamných látek, které zaplavují i naši vesnici, o níž se ještě nedávno mluvilo jako o obci bez drog. Pak jen stačí chvilkový impuls a mladí lidé unikají před problémy na onen svět.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama