Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 18:04:00

Vyváženost aneb když se o jedné hrozbě mluví a o druhé ne!

Vyváženost aneb když se o jedné hrozbě mluví a o druhé ne!

Dnes a denně jsme snad ve všech zpravodajských relacích televizních kanálů i na stránkách všech tištěných periodik konfrontováni s problémy imigrace.

Dokonce po sociálních sítích koluje celá řada polopravd a lží, například fotografií upravených k účelu rozsívat strach a nenávist. Ovšem – problematika migrace je velmi složitá a závažná a oprávněně mezi obyvateli vyvolává otázky. Nicméně musíme si přiznat, že za vznik nynější situace v zemích, ze kterých tito lidé proudí, neseme také svůj díl odpovědnosti. Na demontáži tamních, sice ne ideálních, ale stabilních režimů se totiž podílely jak evropské státy, tak NATO, jehož jsme členem.

Nicméně po informacích o mezinárodní smlouvě TTIP, která se v současné době vyjednává mezi Evropskou unií a USA, nebo o smlouvě CETA, jež řeší obchod mezi Kanadou a EU, jako by se v informačním prostoru zem slehla. Pro Evropu a konkrétně pro obyvatele České republiky jsou její případné dopady velmi vážné a promítly by se skutečně do života každého z nás.

Já se na rozdíl od prezidenta Miloše Zemana netěším na geneticky modifikované potraviny. Mé okolí rovněž ne. Nemám radost ani z toho, že na pultech obchodů s drogerií se mohou objevit výrobky, které by dnes jen stěží mohly být prodávány.

Kapitolou samu pro sebe je pak otázka zaměstnanosti a práv zaměstnanců, nebo samotná otázka demokratičnosti přijetí této smlouvy, která je vyjednávána tajně.

Například Rada Českého rozhlasu přijala námitku, že je problematice TTIP vymezen nedostatečný prostor. ČRo následně přislíbil, že se tématu bude věnovat ve větší míře. Věřím, že ostatní média půjdou stejnou cestou.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama