Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2021 14:33:00

Kraj přispěje Kyjovu na likvidaci nebezpečných chemikálií

 Kraj přispěje Kyjovu na likvidaci nebezpečných chemikálií

Částkou 1,5 milionu korun přispěje Jihomoravský kraj na červnové odklízení, sanaci a likvidaci nebezpečných chemikálií v Kyjově. Příspěvek schválila krajská rada na své schůzi.

 O příspěvek kraj požádalo město Kyjov, odstraňování nebezpečných chemikálií přišlo na celkem 2,4 milionu korun. „Uprostřed Kyjova zůstalo po varně drog neuvěřitelné množství chemikálií. Byla to časovaná bomba a jenom díky skvělé práci hasičů a všech složek integrovaného záchranného systému se nikomu nic nestalo a nedošlo k větším škodám na majetku a životním prostředí," zdůvodňuje finanční pomoc hejtman Jan Grolich. Jak následně dodává, dotaci musí ještě schválit zastupitelé, kteří se sejdou začátkem listopadu.

Chemikálie v Kyjově se nacházely ve dvou objektech na třídě Komenského, zůstaly tam po bývalé varně drog. Celkové množství chemikálií bylo odhadováno na deset tun. Na červnovém zásahu se podílelo na 50 hasičů ze čtyř jednotek. Přesný postup zásahu město řešilo se složkami IZS.

Město Kyjov obdrželo dotaci na odstranění nebezpečných látek v těchto objektech také v minulém roce – částka 223 tisíc korun byla určena na odstranění tlakové nádoby s chlórem, která představovala největší riziko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama