Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2021 16:47:00

Budoucí řemeslníci z Bosonoh ukáží, že umí zabrat a pracovat

Budoucí řemeslníci z Bosonoh ukáží, že umí zabrat a pracovat

Žáci stavebních oborů odjeli pomáhat do Mikulčic

Dvanáct žáků Střední školy stavebních řemesel Brno-Bosonohy odjelo dnes (4. října 2021) v 8 hodin ráno na pomoc do tornádem zasažených Mikulčic. Následky živelní pohromy jsou stále znát na veřejných budovách, v obci chybí řemeslníci. Žáci z oborů klempíř, pokrývač, tesař a zedník tam budou pomáhat podle potřeby zhruba do Vánoc.

Žáci budou v Mikulčicích fungovat v režimu týden praxe – týden učení ve škole. Při práci bude na jejich bezpečnost dohlížet 3 až 5 mistrů odborného výcviku. Učni pomůžou postavit novou střechu vodárny. Ta původní byla rovná, nová bude sedlová. Vypomůžou i při stavbě 400 m dlouhé hřbitovní zdi. Obec jejich pomoc před nástupem podzimních plískanic vítá, žákům zajistila obědy a večeře, přespat mohou na internátě Integrované střední školy Hodonín.

„Neexistuje lepší reklama na učňovské školství než tahle akce. Budoucí řemeslníci z Bosonoh ukáží, že umí zabrat a pracovat, a ještě se toho v praxi hodně naučí. A hlavně je to tam fakt potřeba. Moc díky,“ řekl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

„Tento výjezd považujeme za nesmírně důležitou součást výchovně-vzdělávacího procesu, protože naším cílem je zejména připravit řemeslníky v oblasti stavebnictví, kteří umí a chtějí přiložit ruce k dílu všude tam, kde je to třeba,“ dopnil Jiří Košťál, garant Centra odborného vzdělávání pro stavebnictví Jihomoravského kraje a ředitel SŠSŘ Brno-Bosonohy, p. o.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama