Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2022 13:49:00

Dalších 200 milionů na opravy silnic i mostů

Dalších 200 milionů na opravy silnic i mostů

O 200 milionů korun zvýší kraj svůj letošní příspěvek Správě a údržbě silnic JMK (SÚS JMK) na budování a opravy komunikací v jeho správě. Rozhodli o tom krajští zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání (23. června 2022).

„Toto navýšení nad rámec schváleného letošního rozpočtu pokryjeme zapojením příjmů ze sdílených daní. Umožní nám to například o 26 milionů korun zvýšit investiční příspěvek na rekonstrukce silnic na 150 milionů. Do zásobníku akcí tak přibudou nové projekty. Za 9 milionů korun zmodernizujeme i 2,4 kilometru silnice mezi Žebětínem a Ostrovačicemi, za 6 milionů půl kilometru komunikace v Kyjově a za stejnou částku například napojení z Velkých Bílovic na D2,“ uvádí příklady hejtman Jan Grolich. Stejně tak kraj navýší o 100 milionů korun na celkových 190 milionů příspěvek na opravy silnic.

Jak konstatuje radní pro oblast dopravy Jiří Crha, kraj chce tyto prostředky směřovat také do oprav mostů. „Neinvestiční příspěvek na opravu mostů navyšujeme na celkových 27,5 milionu. Na základě prohlídek chceme nově opravit 18 mostů, předpokládané náklady by měly činit 7,5 milionu korun,“ popisuje další záměry radní Crha. Jak dodává, částka 66,4 milionu korun, o kterou naroste příspěvek na provoz SÚS JMK, bude použita zejména na plošnou údržbu krajských komunikací.

Informace k původnímu Programu výstavby, rekonstrukcí a oprav silnic II. a III. třídy Jihomoravského kraje pro rok 2022 naleznete ZDE.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama