Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2021 20:33:00

Navštivte Den otevřených dveří krajského úřadu, kraj spustil online registraci

Navštivte Den otevřených dveří krajského úřadu, kraj spustil online registraci

Den otevřených dveří krajského úřadu se blíží, letos se uskuteční opět jako součást Brněnské muzejní noci.

Zájemci o tradiční návštěvu úřadu v netradičním čase tak budou mít tuto možnost 7. srpna od 18.00 až do 23.00. Online registrace zájemců o návštěvu již byla spuštěna.

„Ani letos jsme bohužel nemohli otevřít úplně bez omezení a část programu jsme museli osekat. Ale i tak se můžete po online registraci přijít podívat do historického Zemského domu na brněnském Žerotínově náměstí, kde krajský úřad sídlí. Sice už nebudete moci obdivovat turnikety dole u vrátnice, které jsme dali pryč. Ale za to tady bude výstava olejomaleb Antonína Vojtka a food carvingová díla Terezy Buchtové. Já tady budu také, zastavte se, rád vás uvidím,“ láká k návštěvě hejtman Jan Grolich. Zájemci si budou moct prohlédnout nejen jeho pracovnu, ale i jednací sál zastupitelstva a další reprezentační místnosti úřadu. Za příznivého počasí bude k dispozici i výhled ze střechy a výklad o krajské včelnici, která se zde nachází.

Zájemci o komentovanou prohlídku se k návštěvě mohou online přihlásit ZDE .

Budova současného sídla krajské samosprávy byla postavena v roce 1907 jako Nový zemský dům a tvořila administrativní zázemí sousedního Moravského zemského sněmu. Její stavbu tehdy iniciovali představitelé země Moravské, tehdejší části Rakouska-Uherska. Dnes v historickém sále této budovy jen o tři patra výše zasedá krajské zastupitelstvo.

Podrobnosti o letošní Brněnské muzejní noci naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama