Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2021 10:07:00

Pro očkování chceme vytvořit co nejvíc mobilních týmů

Pro očkování chceme vytvořit co nejvíc mobilních týmů

Jihomoravský kraj začne očkovat klienty a pracovníky domovů seniorů. S proočkováním by měly pomoci mobilní zdravotnické týmy, začne se příští týden.

 „Už jsme mezi nimi ověřovali zájem o očkování. Zaznamenali jsme přes 3,5 tisíce klientů a 2 tisíce pracovníků těchto domovů, kteří projevili o očkování zájem. Takže je zde zatím celkem 5,5 tisíce lidí, které bychom měli v co nejkratším čase proočkovat,“ řekl po jednání čtvrtečního (7. ledna 2021) Krizového štábu Jihomoravského kraje hejtman Jan Grolich.

Kraj hodlá proto uvést do činnosti mobilní týmy, které by měly od příštího týdne jezdit na jednotlivá místa očkování. „Mělo by jít o týmy především z fakultních nemocnic a budeme oslovovat i naše nemocnice. Chceme vytvořit co nejvíce mobilních týmů, jde přece jen o velké množství lidí a bude to časově náročné. Jeden mobilní tým samozřejmě nezvládne za den proočkovat stovky lidí, ale jen desítky,“ dodal hejtman.

„Jsme rádi, že se objevují nabídky zapojit do mobilních týmů také zdravotnický personál z našich příspěvkových organizací. Někteří ředitelé už avizovali, že jejich zařízení jsou schopna nejen samostatně proočkovat své klienty a zaměstnance, ale také pomoct v dalších zařízeních,“ uvedla radní pro sociální a rodinnou politiku Jana Leitnerová.

„Dobrou zprávou je, že po připomínkách z krajů se rozhodlo ministerstvo zařadit do kategorie 1.A i Domovy pro osoby se zdravotním postižením a Odlehčovací služby. Nyní pracujeme na zjištění zájmu v těchto zařízeních,“ konstatovala radní Leitnerová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama