Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2020 19:58:00

Téma napoleonských bitev je významný mezinárodní fenomén

Téma napoleonských bitev je významný mezinárodní fenomén

Pořadatelé vzpomínkových akcí připomínajících události roku 1805 si mohou krajské dotace ponechat na financování příštího ročníku.

Jihomoravští radní na svém zasedání odsouhlasili změnu účelu dotace a prodloužení termínu realizace organizátorům pořádajícím bitvu tří císařů u Slavkova a další vzpomínkové akce. V souvislosti s opatřeními proti šíření epidemie COVID-19 se letošní akce uskuteční virtuálně na sociálních sítích v jiné formě. Přidělenou dotaci si pořádající společnosti mohou ponechat na příští ročník. Vyčerpána musí být do 31. 12. 2021.

„Jihomoravský kraj považuje téma napoleonských bitev za významný mezinárodní fenomén a má zájem na realizaci akcí v příštím roce. Rozhodli jsme, že ponecháme peníze na realizaci těchto akcí v příštím roce. Doufám, že se do té doby situace kolem koronaviru zlepší natolik, že se budou konat v plném rozsahu,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Celkem Jihomoravský kraj letos na bitvu u Slavkova rozdělil přibližně 3,7 milionu korun osmi pořadatelům. Schválená částka byla menší než v předchozích ročnících, protože někteří organizátoři se rozhodli letošní akce nepořádat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama