Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2022 12:42:00

Dehonestace vzdělání a práce zdravotních sester! Všech. To mě nadzvedlo

Dehonestace vzdělání a práce zdravotních sester! Všech. To mě nadzvedlo

Komentář na facebookovém profilu ke slovům viceprezident Hospodářské komory a prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy, který v rozhovoru zredukoval práci zdravotních sester na deset základních úkonů.

 Tak tohle mě nadzvedlo!!! Taková dehonestace vzdělání a práce zdravotních sester! Všech. Českých i ukrajinských. Jejich práce opravdu není o „nějakých deseti úkonech“!!! Pevně věřím, že je to ze strany pana Prouzy jen o velmi špatné volbě slov.

Viceprezident Hospodářské komory a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza: „Zdravotní sestra, která utíká před válkou, si s sebou logicky nepřinese dokumenty o vzdělání. Je však jasné, že by z titulu své práce měla umět například nějakých deset úkonů. Tak je v nemocnici předvede, dokáže, že práci zdravotní sestry umí, rozumí pokynům a umí se orientovat. A nemocnice je ráda, že má novou zdravotní sestru, která je ochotná pracovat. To je postup, který by se měl aplikovat i v Česku – praktické zkoušky a ověření v praxi, že ten člověk umí vykonávat dané zaměstnání.“

Zdroj ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama