Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2022 15:39:00

Půjdou na úřad práce požádat si dříve o sociální dávky. Zaplatíme to my

Půjdou na úřad práce požádat si dříve o sociální dávky. Zaplatíme to my

Komentář na facebookovém profilu k navrhovanému zrychlenému čerpání rodičovského příspěvku.

 Příští týden budeme na mimořádné schůzi projednávat návrh vlády, aby rodičovský příspěvek bylo možné čerpat nikoliv po deseti tisíci korunách měsíčně, ale po třinácti tisíci korunách. Nezvedne se tedy celková výše příspěvku, ale jen bude možné čerpat ho rychleji. Opět nesouhlasím. Co se totiž může stát? Lidé, kteří budou čerpat vyšší částky, logicky rodičovský příspěvek vyčerpají dříve, konkrétně o 7 měsíců. Co pak? Mohou jít na úřad práce a požádat si dříve o sociální dávky, které zaplatíme zase my všichni. To nemohu podpořit.

My naopak navrhujeme:

1) navýšení rodičovského příspěvku i s valorizací na 400 000 korun

2) rychlost čerpání z 10 tisíc Kč zvednout na 13 tisíc, ale jen pro ty, kdo před pobíráním rodičovského příspěvku pracovali nebo studovali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama