Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2023 18:09:00

Také vám to nesedí k předvolebním slibům?

Také vám to nesedí k předvolebním slibům?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánovaným opatřením vládní pětikoalice

 Volební kampaně na chvíli ustaly, takže je čas na to říct lidem něco nepříjemné pravdy… Tak abychom si shrnuli, co pro nás vláda pětikoalice chystá:
  • Prodloužení věku odchodu do penze – dnešní padesátníci v 66 letech, čtyřicátníci v 67 letech a lidé, kterým je dnes 34 a méně, pak v 68 letech.
  • Snížení valorizace důchodů pouze na 2/3. Příklad: penze ve výši 19 000 Kč by podle současných pravidel byla valorizací navýšena o 1 700 Kč. Podle nových vládních pravidel to bude jen o 1 130 Kč. Kde zůstane zbývajících 560 Kč? Ve státní kase.
  • Škrty v příspěvku na stavební spoření, které dnes využívá 3,3 milionu obyvatel Česka. Stát snížením příspěvku výrazně omezí možnost obyvatel získat úvěry na energeticky úsporná opatření, jako jsou fotovoltaika a tepelná čerpadla.
  • Vyšší daně z nemovitosti – prozatím se mluví o dvojnásobném zvýšení.

Také vám to nesedí k předvolebním slibům vládních stran? Vítejte v Čechách. Slibem nezarmoutíš, že?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama