ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2011 0:15:00

ABL hlídá, pátrá, vyšetřuje

ABL hlídá, pátrá, vyšetřuje

ABL chybí profesionalita, není schopna realizovat státní zakázky. Letiště to jenom potvrzuje

 Když se v pátek objevil na serveru Aktuálně.cz  článek o tom, jak bezpečnostní agentura ABL hlídá mezinárodní letiště v Praze Ruzyni, tak bych se i pobavil, kdyby to nebylo k pláči. To, že se letištěm procházejí zaměstnanci ve zkušební době s maketami bomb, je trestuhodná nedbalost, za kterou by si ABL zasloužila, aby Al-Kaida vyhodila do povětří sídlo její firmy Pod Višňovkou 4.  Mám obavu, že moc humorná z pohledu daňových poplatníků nebude ani smlouva. A pokud začala ABL hlídat letiště až poté, co se „veverky“ v čele se superguru Vítem Bártou ocitly ve vládě, pak je to názorný příklad tunelování státu, jak o něm tak krásně Bárta píše a hovoří na poradách a ve svém Etickém kodexu z roku 2008.

Navíc bohužel,  ABL z hlediska profesionality nepatří k těm nejlepším. Měl jsem osobní zkušenost, když ABL pro „véčka“ sledovala politiky v Praze 1. Podělím se o dvě příhody. Od Bárty jsem dostal za úkol nahrát schůzku s neznámým člověkem, který nabízel kompromitující materiály na představitele radnice. Mohlo jít o provokaci, takže bylo rozhodnuto, že se rozhovor nahraje. Spolu se mnou se rozhovoru měla účastnit i Kateřina Klasnová. Půl hodiny před schůzkou jsme se měli sejít v Národní kavárně s odborníkem z ABL, který nás měl vybavit potřebnou technikou. A taky se tak stalo, jenže onen odborník přišel s velmi složitým aparátem, s mnoha kablíky, které mi uprostřed provozu kavárny začal provlékat sakem. Navíc, kdo zná Národní kavárnu, ví, že má okna jako výkladní skříně, takže kromě všech hostů nás pozorovali i kolemjdoucí na Národní třídě.
Druhá akce, kterou organizovala ABL, a které jsem měl tu čest se také účastnit, bylo sledování tehdejšího starosty Prahy 1 Petra Hejmy.  ABL ho měla sledovat po naší schůzce. Sešli jsme se tehdy se starostou v jedné kavárně v Pařížské ulici a když jsme se pak rozloučili, vyrazili jsme každý jiným směrem. Kontrolně jsem si u tehdejšího šéfdetektiva ABL Pavla Pertlíčka ověřoval, jestli zachytili Hejmův odchod z kavárny. Jaké bylo mé překvapení, když mi sdělil, že zachytili a že už půl hodiny sedí v jiné kavárně na nábřeží. Vzhledem k tomu, že Hejma nejspíš nemá dvojníka, upozornil jsem je na skutečnost, že hlídají někoho úplně jiného. Načež mě Pertlíček požádal, abych se za Hejmou vypravil sám a telefonem mu hlásil, kam jde a že až za mnou dorazí, tak si ho odchytí podle mě…
Dalo by se říct, komické historky, ale to pouze do té doby, než došlo k fatálnímu selhání ABL na letišti. Tak to prostě dopadne, když se státní zakázka přidělí protekčně a bohužel, amatérům. Ironií je, že se neschopnost ABL ukázala v době výročí 11. září.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama