ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2011 0:27:02

Věci veřejné nechtějí přímou volbu prezidenta

Věci veřejné nechtějí přímou volbu prezidenta

Prosazování přímé volby prezidenta v podání Věcí veřejných je pokrytectví. Většinu svých vnitrostranických přímých voleb a referend falšovaly

 Na středečním jednání ve Sněmovně obhajoval plamennými slovy „kokainista“ Vít Bárta, superguru, který založil politickou stranu VV jako divizi své bezpečnostní agentury ABL k tunelování veřejných zakázek, přímou volbu prezidenta. Upřímnost jeho výroků mu věřili pouze lidé s IQ nižším než 50 (zubní kartáček bude mít asi víc) a potom poslanci VV.

Já sám jsem se při hlasování zdržel. Od začátku svého působení v politice, ať už jako člen VV nebo nyní jako nezařazený poslanec, jsem nepovažoval a nepovažuji přímou volbu prezidenta za správnou. V konečném důsledku totiž přinese mnohem větší náklady na kampaň pro politické strany, které si o to více budou netransparentně vylepšovat svůj už tak netransparentní rozpočet. A výsledkem bude to, že při výběru kandidátů nebude rozhodovat jejich kvalita, ale finančně-kmotrovské zázemí.

Vít Bárta však má s přímou volbou své zkušenosti. Většina „přímých“ voleb ve Věcech veřejných byla zmanipulována. To vždy přišel nynější poslanec VV Viktor Paggio jako garant na interní koncepční poradu, přinesl „předběžné“ výsledky přímé volby lídrů kandidátek a Bárta mu vždy řekl, jak má hlasování dopadnout. Takhle přímě demokraticky se tvořily všechny kandidátky VV od těch do Poslanecké sněmovny až po komunální volby. Jen namátkou, myslí si někdo, že by lídrem středočeské kandidátky byla objektivně zvolena Pražačka Klasnová, moravskoslezské kandidátky Pražačka Kočí, jihomoravské kandidátky Pražák Josef Dobeš, plzeňské kandidátky Pražák Škárka, jihočeské Paggio nebo komunální kandidátky v Praze 1 Jihomoravanka Jana Pařízková, která dodnes mluví stejným dialektem jako Michal „igelitka“ Babák z Blanska? A manipulace se týkaly i referend. O to smutnější je, že pak takto zmanipulovanými výsledky mával Bárta na K9 a tvrdil, že k prosazování té které blbosti, ho zavázali voliči v referendu a tlačil tím koaliční partnery ke zdi..
Ale možná Bártovi křivdím, možná chce opravdu přímou volbu prezidenta. Blbé je, že si neuvědomuje, že ji určitě nebude organizovat Paggio, ale stát a tedy výsledek bude podle vůle voličů, nikoliv Bártovy. Osobně jsem ale přesvědčen, že ve skutečnosti Bárta přímou volbu  nechce a hraje pouze divadlo pro voliče. Ono jich už moc po jeho úplatkářské aféře nebude a nové příznivce si superguru neupřímnými populistickými gesty nezíská. A jak říkal komentátor v České televizi, kdyby přímou volbu opravdu Bárta chtěl, nemluvil by na tiskové konferenci, pět minut po schválení ve Sněmovně, o „černém Petru“ v Senátu. Ale tonoucí se stébla chytá a „veverky“ se topí už dlouhou dobu. Závažím, které je táhne k voličskému dnu, je především Bárta a zbabělost vlastních členů poslaneckého klubu vymanit se z jeho vlivu. A dokud se tak nestane, budou „veverky“ polykat andělíčky a nepomůže jim ani sebedramatičtější vystoupení „trafikanta“ Johna.   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama