Mgr. Jaroslav Větrovský

  • BPP
  • Tábor
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2022 14:33:00

Pracovníci na Úřadech práce prochází torturou. Zvyšme jim odměny

Pracovníci na Úřadech práce prochází torturou. Zvyšme jim odměny

Projev na 19. schůzi Senátu dne 20. ledna 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

 Tak ještě jednou dobré dopoledne, vážené paní kolegyně, vážený pane vicepremiére, páni kolegové. Já bych měl jenom 3 poznámky. My, jako klub, to samozřejmě podpoříme. Ten zákon je krokem správným směrem a není k němu vůbec žádných výhrad. Druhá poznámka je – chtěl bych vás požádat, pane vicepremiére, bude určitě zvýšený nápor na pracovníky Úřadu práce. Myslím si, že, když jsem se byl podívat, tak ta agenda, vůbec ta činnost těch lidí na těch pracákách, tak prochází obrovskou zatěžkávací zkouškou. Chtěl bych vás požádat v rámci toho, co bude možné, o zvážení toho, zda by mohli být řádně odměněni ti pracovníci, protože si myslím, že tam opravdu prochází v posledních měsících a dvou letech torturou. Tak to je druhá věc. A třetí věc – přiznám se, že mě dneska šokovala informace ráno v Radiožurnálu, když jsem jel autem z naší malé krásné Rozvinuté do Senátu a dozvěděl jsem se, že vlastně nárok na tenhle ten příspěvek by mohlo mít až 20 % rodin. A že v podstatě pouze 3 % rodin o ni požádají. Takže já bych vás chtěl požádat o informaci, zda neuvažujete o nějaké masivní kampani, aby lidé se dozvěděli o tom, že vlastně ten nárok na ten zvýšený příspěvek budou mít. Děkuji za to. A samozřejmě podpora. Dík.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama