Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 18:50:00

Byty jsou pro lidi, ne pro zisk

Byty jsou pro lidi, ne pro zisk

Komentář na facebookovém profilu k bydlení

BYTY JSOU PRO LIDI, NE PRO ZISK

ČSSD představila návrh zákona o bydlení, který je dobrou cestou k dostupnějšímu bydlení pro lidi. Hned potom se na ni vrhli nespokojení zástupci developerů a bank. Jejich byznys by jim nevynášel tolik. Byty ale nemají být investiční a měřítkem nemá být, jak moc se na nich dá vydělat. Byty jsou od toho, aby se v nich bydlelo.

I proto jsem rád podpořil iniciativu Paměť města, která se ohrazuje proti informování o bytové otázce. Zástupci bank a developerů opravdu nejsou nezávislými experty, i když se tak rádi tváří. Jsou jen jednou stranou problému, na jejichž druhé straně jsou třeba právě lidé, kteří jsou nedostupným bydlením postiženi. Ti, kdo bydlí v nájmu, i ti, kdo časem chtějí bydlet ve vlastním.

Otevřený dopis si můžete přečíst ZDE.

Návrh ČSSD stručně shrnuje obrázek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama