Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 9:38:00

Ministr Dienstbier se zúčastní Evropského dne diverzity

Ministr Dienstbier se zúčastní Evropského dne diverzity

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, pod kterého rovněž spadá Oddělení rovnosti žen a mužů ÚV ČR, se v pondělí 16. května v Era světě zúčastní Evropského dne diverzity, který se bude v České republice konat historicky poprvé.

 Jeho součástí bude diskuse odborníků a ministra pro lidská práva o sociálním a ekonomickém kontextu diverzity a prezentace čerstvých výsledků Indexu zastoupení žen ve vedení firem. Hlavním bodem programu pak bude slavnostní podpis evropské Charty diverzity ze strany významných firem v ČR.

Evropská Charta Diverzity rozšíří své řady hned o několik významných signatářů. Za osobní účasti ministra Jiřího Dienstbiera se přihlásí k Chartě společnosti jako Vodafone, RWE, Accor Hotels, Johnson & Johnson, Hochtief, Shell a Rossmann.

V dalších evropských zemích se k Chartě a dodržování jejich principů zavázalo již více než 7500 zaměstnavatelů. Evropský Den Diverzity je v jednotlivých zemích pořádán členy evropské platformy Chart Diverzity, která funguje za podpory DG Justice.

Celou akci u příležitosti Evropského Dne Diverzity pořádá Byznys pro společnost, která v ČR Chartu Diverzity koordinuje. Jejím cílem je zpropagovat téma diverzity a rozmanitosti na pracovišti.

Další akce v rámci Dne diverzity

Byznys pro společnost zároveň představí zcela čerstvé výsledky Indexu zastoupení žen ve vedení 2016, který mapuje zastoupení žen a mužů v top 250 českých firmách dle obratu a představuje i sektorová specifika.

Den diverzity bude doprovázet také inovativní kampaň Nejsem žádný průměr! Tu spustil Byznys pro společnost s partnery přímo na jednotlivých pracovištích s cílem podpořit rozmanitosti v pracovních kolektivech. Jde o unikátní nástroj interní komunikace pro zaměstnavatele, kteří mohou zábavnou formou propagovat mezi svými zaměstnanci přínosy rozmanitosti/diverzity a ukázat, co pro její podporu dělají nebo plánují udělat. Kampaň si již vyzkoušely stovky českých zaměstnanců i u nás.

Celý program Dne diverzity ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama