Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2011 19:21:16

Pavel Zeman musí vrátit státnímu zastupitelství důvěryhodnost

Pavel Zeman musí vrátit státnímu zastupitelství důvěryhodnost

Sociální demokracie vítá, že po opakovaných výzvách laické i odborné veřejnosti byla dokončena změna na postu Nejvyššího státního zástupce.

Tím, že vláda Petra Nečase nedokázala zareagovat dostatečně razantně a opakovaně odkládala odvolání Renáty Vesecké, poškodila obraz nezávislosti české justice a zároveň devalvovala pověst státního zastupitelství. Nový Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman tak musí především začít obnovovat důvěryhodnost a zajistit nezávislost rozhodování státního zastupitelství.

Pavel Zeman by měl hned na začátku svého působení jasně říct, že si jakýmkoliv způsobem nenechá politicky zasahovat do své práce a že státní zastupitelství nebude pod jeho vedením podléhat žádným politickým tlakům ani justičním mafiím, abychom se nestali svědky další kauzy „Čunek".

Nový nejvyšší státní zástupce označil za jednu ze svých priorit v úřadě potírání korupce. ČSSD toto vnímá jako úkol nanejvýš nutný a potřebný, zvlášť v době, kdy stín podezření z korupce ulpívá na nejvyšších představitelích vlády Petra Nečase a kdy předmětem šetření v korupční kauze MŽP je i jednání samotného premiéra Nečase. Zásadové, rychlé a vysoce odborné prošetření této kauzy může být jedním z prvních kroků v obnově důvěryhodnosti státního zastupitelství pod novým vedením.

Jiří Dienstbier ml., stínový ministr spravedlnosti za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama