Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2011 9:53:19

Spor policie a státního zastupitelství v korupční kauze Drobil je skandální

Spor policie a státního zastupitelství v korupční kauze Drobil je skandální

Způsob odložení korupční kauzy Drobil a vzájemné obviňování policie a státního zastupitelství ve smyslu „kdo je viníkem“, je skandální a prohlubuje nedůvěru veřejnosti v orgány činné v trestním řízení a v širším smyslu v justici.

Zmatek vyvolaný sporem, zda policie jednala na základě pokynu dozorující státní zástupkyně nebo z vlastního rozhodnutí, hrozí zamlžením podstaty věci, a sice zájmu na řádném prošetření, zda ministr Drobil věděl o korupčním jednání kolem Státního fondu životního prostředí, a posouzením jeho odpovědnosti za výzvu panu Michálkovi zničit důkazy nasvědčující korupci.

Za stav státního zastupitelství nese politickou odpovědnost ministr spravedlnosti Pospíšil. Je proto znepokojující jeho nečinnost při řešení problémů soustavy státního zastupitelství počínající jeho nekonáním v řádných lhůtách ve věci návrhu na odvolání vrchního zástupce Rampuly až po naprostou absenci sdělení, jak hodlá řešit situace podobné kauze Drobil a zajistit řádnou součinnost policie a státního zastupitelství.

Jiří Dienstbier, stínový ministr spravedlnosti za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama