Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2021 15:23:16

Vedení v čele s Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě způsobilo krach

Vedení v čele s Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě způsobilo krach

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny

Je smutné, že v Poslanecké sněmovně nebude zastoupena demokratická levice. Není to bohužel nijak překvapivé. Vedení ČSSD v čele s Janem Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě za každou cenu postupně zlikvidovalo zastoupení v Evropském parlamentu, vymazalo senátorský klub, zdecimovalo zastoupení v krajských zastupitelstvech a nakonec i ukončilo účast sociální demokracie ve sněmovně. K výsledku přispěl i nesmyslný konzervativní a národovecký obrat ČSSD a oživování zdiskreditovaných postav nedávné stranické historie.

Obnovit důvěru v dalších letech bude pěkná fuška. Bude nutné vytvořit co nejširší progresivní demokratickou koalici od středu do leva včetně spolupráce s lidmi z neziskového sektoru, kteří reprezentují nosná témata moderní levice. Prostor ke střetu o důstojné životní podmínky pro každého, ať už patří k jakékoliv společenské skupině, většině, menšině, bude vzhledem k rodící se pravicové vládě bohužel až příliš velký. Začít je třeba hned.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama