Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2022 19:47:00

Teď teprve začínáme platit za ten milion promarněných hlasů

Teď teprve začínáme platit za ten milion promarněných hlasů

Komentář na facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

 Naše vláda, media, parlamentní většina se zalykají soucitem s obětmi války na Ukrajině (ale pozor, jenom s těmi správnými, na ukrajinské straně, po mrtvých civilistech například z Donbasu u nich pes neštěkne). Kromě toho bych rád připomněl, že kromě ukrajinské (od roku 2014) probíhají ještě další, neskutečně kruté, války, pro jejichž oběti se soucitu naší vlády, médií ani nejrůznějších proukrajinských aktivistů, již nedostává. Co třeba jemenská genocida a hladomor, který tam způsobují kamarádi USA ze Saudské Arábie? Ty tisíce hladem mrtvých dětí nikoho z výše zmíněných nezajímají? Co válečné zločiny, ke kterým dochází v Náhorním Karabachu (Arcekh)? Nic? Co pokračující boje v severní Syrii a Iráku? Všechny tyto války odnášejí především civilisté..

Na řešení "ukrainské krize " vláda uvolnila 45 mld. kč, to navzdory všem prohlášením, že nebudou zvyšovat zadlužení státu.

Drahý benzín, teplo, rostoucí ceny potravin, inflace, která ničí úspory občanů (vzpomínáte, jak do nás hustili, že si máme spořit na stáří? Teď nám to seberou inflací), to vše, jako by pro naši vládu neexistovalo. Stejně jako nebezpečně narůstající počty našich rodin, které se propadají do bídy.

Jak napsal Ivan Vyskočil (od kohosi), že můžeme Maďarům závidět Viktora Orbána a Ukrajincům Petra Fialu. Je to hluboká pravda.

My v SPD to vidíme po svém. Nás zvolili čeští občané, abychom se starali v první řadě o ně. Děláme pro to co můžeme, ale ve 20 poslancích proti 180 toho moc nezmůžeme.

Teď teprve začínáme opravdu platit za ten milion promarněných hlasů. Musíme si uvědomit, že jsme teprve na začátku propadu, který nás čeká, ta cena za naivitu voličů, se kterou naletěli, je totiž obrovská.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama