Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2021 14:44:16 - otajar

Izraelsky lek na kovid

Vazeny pane poslance, Izrael oznamil oficialne (i premier Netanjahu !) zasadni prulom v lecbe tezkych stavu onemocneni Covid-19 novym lekem EXO-CD24, viz.odkaz https://m.jpost.com/health-science/tel-aviv-hospital-cures-29-of-30-covid-19-patients-in-days-it-says-658024. Izraelska veda ma spickovou uroven.
Co muzete vy osobne jako clen zahr.vyboru PS a SPD jako strana podniknout ve veci ziskani tohoto leku, event.jeho licencni vyroby v CR, vzhledem k vysoce nadstandardnim vztahum co ma nase zeme se statem Izrael? Vysledky pouziti leku na tezce nemocnych jsou naprosto fenomenalni. Kolem ucinnosti a bezpecnosti vakcin je spousta otazniku. Jde o ohromny byznys nadnarodnich bigfarma spolecnosti, zejmena pri masivnim ockovani. Cilene pouziti leku na stredne tezke a tezke pripady by bylo mnohem levnejsi i bezpecnejsi, rychlejsi. Dekuji predem za vasi odpoved. Jaros

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2021 18:52:44 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den,
děkuji za dotaz. O tomto léku dosud nevím. Váš dotaz přesměruji kolegyni Karle Maříkové, která má zdravotnictví v rámci hnutí SPD na starosti. Bylo by dobré vědět, zda například lék schválila evropská léková agentura. Bude-li schválen, jistě bude možné jej používat i u nás. Otázkou je, zda jej Izrael bude vyrábět dostatečné množství pro export. Neschválené léky není možné oficiálně a masově užívat. Licenční výroba je běh na dlouhou trať.
J.Kobza