Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2018 11:43:32 - osvald

Vy fakt myslíte, že je u nás bída?

Dobrý den, shlédl jsem dnes pořad 168, který byl vysílán minulou neděli a kde tvrdíte, že je u nás bída. Myslíte si, že se Češi měli někdy ve své historii lépe? Kdy? Ano, pořád je co zlepšovat, ale jestli máme teď bídu, co měli říkat lidé za války a nebo v méně vyspělých zemích, kde nemají co jíst ani co pít? Osvald

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.04.2018 15:52:16 - Mgr. Jiří Kobza
Dobrý den,údaje o chudobě v ČR, o počtech lidí, kteří živoří pod oficiální hranicí chudoby (cca 1 mil.), o počtu těch, kteří přežívají těsně nad ní (cca 2 mil.), jsou z veřejných statistik. Je nás celkem 10 milionů. Myslíte si, že takový podíl chudých lidí vypráví o blahobytu občanů v době konjunktury? Ano, vždycky může být hůř, ale nemělo by za současné hospodářské situace být lidem lépe? Pokud dochází pouze k tomu, že vytvořená přidaná hodnota z ČR mizí do zahraničí, je podle mne něco hodně špatně. V méně vyspělých zemích ( a viděl jsem jich opravdu hodně) jsou na tom lidé opravdu ještě hůř a za války je bída horší. Zajímalo by mne, proč se neptáte, co se stalo například se sliby, že do roku 2000 dosáhneme německé úrovně platů? Proč se naši lidé nemají lépe? Proč je tolik exekucí (skoro milion) , proč je tolik bezdomovců (200.000)?

Snažíme se s tím něco dělat a to první, co můžeme udělat je to, že na tento vývoj poukazujeme.

J.Kobza