Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2018 10:03:16 - otajar

Vyjádření německé kancléřky Merkel a českého MZV k odsunu německého obyvatelstva z tzv. českých Sudet

Pane poslanče, německá kancléřka se vyjádřila, že odsun německého obyvatelstva z tzv. Sudet byl "nemorální, politicky neospravedlnitelný". MZV ČR se k prohlášení s revanšistickým podtextem vyjádřilo vlažně, se snahou zlehčovat, omlouvat, dávat tomu jiný smysl, čímž jen potvrdilo naše vazalské postavení, nesuverenní zahraniční politiku, ve dnech, kdy si připomínáme jatka v Lidicích a Ležákách. Čeští Němci se masově hlásili k nacionálnímu socialismu, který plánoval genocidu jimi nazývaných podlidí, mezi něž zařadil i Slovany včetně Čechů. Čeští Němci se aktivně podíleli na násilném vyhnání Čechů z pohraničí, záboru jejich majetků, rozvrátili staletí trvající soužití obou národů, na základě potupného Mnichovského diktátu. Později se horlivě účastnili perzekucí v Protektorátu, a zařadili se tak mezi katy našeho národa, např. K.H.Frank. Rozhodnutí vítězných mocností bylo oprávněné a jedině možné v daném kontextu. Jak hodnotíte projev kancléřky Merkel a odpověď našeho MZV? Děkuji, Jaroš

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.06.2018 17:45:45 - Mgr. Jiří Kobza
Rozhodně odmítám snahy vydírat státy, které nezavinily migrační krizi vedením EU. Toto prohlášení vidím jako další potvrzení našeho oprávněného volání po nezbytné reformě EU na společenství nezávislých států. Vlády Francie a Německa si s migranty, které o své vůli pozvaly, musejí poradit samy, rozhodně ale ne na úkor střední Evropy.