Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.01.2020 15:52:23 - Malý paranoik

Zase ty domobrany

Dobrý den pane Kobzo,
zajímalo by mě, jestil jste čekali takovou reakci veřejnosti na tu prazvláštní a těžko pochopitelnou definici nově zakázané skupiny. To opravdu nikoho z vás předkladatelů nenapadlo nepsat to nesrozumitelnou právničtinou, ale tak aby to dokázali chápat i ti pro které je to určené? Běžní lidi? Takhle s prominutím hloupě to napsat, to je ostuda autorů. Odvoláváte se na důvodovou zprávu, ale ta má snad stejnou váhu jako co je psáno v zákonu? Co je víc? Znění zákona, nebo chlácholení v důvodové zprávě. Přestože s domobranami nemám co společného, jsem tímhle návrhem opravdu znechucený a prsotě se musím ozvat. Víte jak to bylo.... "nejdřív si přišli pro komunisty a já mlčel, protože jsem nebyl komunista. Potom si přišli pro ....." Děkuji raději anonymně, ať to má Hamáčkovo gestapo o trochu složitější.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2020 8:43:02 - Mgr. Jiří Kobza
Vážený pane (či paní),

tato druhá varianta návrhu je podle mne veliký úspěch, ve srovnání s dosavadním zákonem. Ten návrh (2 varianta) ještě bude široce diskutován v parlamentu a je pravděpodobné, že ještě dozná změn. Budou k němu pozměňovací návrhy jak od poslanců, tak z vlády. Na konec může tedy být lepší. Nestahujte tedy gatě daleko před brodem, k finální formulaci je ještě dlouhá cesta. Důležité je, že se bude projednávat co nejdříve, jinak hrozí drastické pokuty od EU.