Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2014 21:33:46

Čínská delegace slíbila Jihočechům pomoc při spolupráci s provincií Che-nan

Čínská delegace slíbila Jihočechům  pomoc při spolupráci s provincií Che-nan

Zprostředkovat kontakty, které by usnadnily vzájemnou spolupráci mezi Jihočeským krajem a provincií Che-nan a městem na úrovni provincie Tchien-ťin.

To byl hlavní smysl setkání představitelů Jihočeského kraje v čele s hejtmanem Jiřím Zimolou a delegace Čínské lidové republiky vedené náměstkem ministra mezinárodní sekce Komunistické strany Číny Zhou Li. Číňané zavítali na jih Čech v pátek 21. března 2014 v rámci jejich návštěvy České republiky.

Diskuse se točila hlavně kolem ekonomiky a v pozadí nezůstal ani cestovní ruch. „Hlavním tématem je ekonomická spolupráce. Prioritou je pro nás i cestovní ruch,“ potvrdil Zimola s tím, že podle slov Zhou Li sílí v Číně role privátních subjektů.

Zou Li hejtmanovi slíbil Jihočeskému kraji při vyjednávání s provincií Che-nan a městem na úrovni provincie Tchien-ťin pomoc. Za což mu Zimola poděkoval.

Součástí setkání byla mimo jiné i prezentace Jihočeského kraje, diskuse o každodenních starostech obyvatel jižních Čech a Číny či golfová turistika v Číně.

Během svého pobytu na jihu Čech si čínská delegace prohlédla například Český Krumlov.

S provincií Che-nan navázal Jihočeský kraj kontakty v roce 2010. Město na úrovni provincie Tchien-ťin se v hledáčku případné spolupráce objevuje nově.

Čínská lidová republika je čtvrtým největším obchodním partnerem České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama