Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2009 15:56:01

Jak šla šumavská petice do Třeboně...

Jak šla šumavská petice do Třeboně...

Byla jednou jedna Petice Za zdravou Šumavu. A tak jak to bývá, jedni ji měli rádi a těm druhým nasadila brouka do hlavy.

Petici si její souputníci hýčkali, rozmazlovali a opečovávali. Jako velkou vzácnost si ji mezi sebou předávali. Brali ji na různé výlety, kde potkávala další a další přátele. Moc práce jim to nedalo. Noví kamarádi si ji většinou našli sami, protože o ní už hodně slyšeli a chtěli se k ní připojit. A tak Petice putovala z místa na místo, ze vsi do vsi, z kraje do kraje, z Hradu do podhradí a nikdy ji nic zlého nepotkalo.<br />Až jednou… Doputovala do známého města uprostřed jihočeské přírody, kterému Svět leží u zámku. Známí a oblíbení umělci tam právě zpívali pro českou přírodu. „Ha, na takovém koncertě bych mohla mít kamarády,“ těšila se Petice. A nepletla se. Podpisy na jejích bílých arších utěšeně přibývaly.<br />&nbsp;<br />Když tu najednou, kde se vzal, tu se vzal, stál vedle ní nazlobený zamračený Morous: „Ven!!! Tady na žádnou Petici nejsme zvědaví,“ procedil mezi zuby Morous. A protože Petice byla mírumilovná holka, zabalila si svých X archů a vydala se na cestu k domovu.<br />&nbsp;<br />Měla o čem přemýšlet. Vždyť Morous patřil do skupiny lidí, kteří její kamarády na koncert pozvali. „A co,“ řekla si nakonec Petice. „Mám ještě další místa, kde mě lidé rádi uvidí.<br />&nbsp;<br />Třeba v Budějovicích na krajském úřadu, kde mě na stolku hezky opatrují a kde si mě příznivci také najdou. A na webu www.kraj-jihocesky.cz mě navštěvuje stále více a více nových přátel.“<br />
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama