Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2014 20:55:40

Jihočeský kraj a českobudějovická nemocnice začnou provozovat školku

Jihočeský kraj a českobudějovická nemocnice začnou provozovat školku

Společnou firemní mateřskou školu pro 70 dětí začnou v říjnu letošního roku provozovat Jihočeský kraj s českobudějovickou nemocnicí. Využívat ji budou moci přednostně děti zaměstnanců těchto institucí.

V mimořádných případech tam mohou být umístěny ale i jiné děti. Na svém zasedání ve čtvrtek 24. dubna to odsouhlasili krajští zastupitelé.

Sídlem mateřské školy, zřízené coby příspěvková organizace kraje, se stane budova v českobudějovické Preslově ulici, jejímž vlastníkem je nemocnice.

„Reagujeme tím na situaci, kdy je v Českých Budějovicích stálý nedostatek míst pro všechny předškoláky, jejichž rodiče by je chtěli do mateřských škol umístit. Rozhodli jsme se proto tuto situaci alespoň částečně odlehčit,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Investici do částečné rekonstrukce budovy, jejího vybavení i vybavení zahrady ve výši devět milionů korun podle Zimoly uhradí českobudějovická nemocnice. Její provoz pak zaplatí kraj.

V současné době se dokončuje projektové dokumentace a po uvolnění budovy předchozím nájemcem – ředitelství Jihočeského muzea, bude zahájena rekonstrukce. Předpokládaný konec prací je datován k 30. září.

Kraj v minulých letech významně přispíval dotacemi na navyšování kapacity mateřských škol, díky čemuž se v kraji zvedla kapacita o více než tisíc míst. Momentálně se snaží rozšířit okruh těchto příjemců například o některé firmy. „Zřízením firemní školky pro děti zaměstnanců krajského úřadu a nemocnice tak není naším posledním krokem. Jednáme už i s některými velkými budějovickými firmami, které mají zájem obdobná zařízení pro děti svých zaměstnanců otevřít a ptají se po možnostech, jak by jim v tom mohl kraj pomoci,“ uzavřel Zimola.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama