Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2014 11:25:27

Jihočeští záchranáři mohou získat 25 nových sanitek

Jihočeští záchranáři mohou získat 25 nových sanitek

Zhruba 25 nových sanitek má naději získat Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje (ZZS JčK). O finanční prostředky na jejich nákup bude usilovat v rámci výzvy Integrovaného operačního programu (IOP).

Program vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Kraje se v něm mohou ucházet o dotaci ve výši až 70 milionů korun.

„Kromě výměny sanitek je operační program rovněž zaměřen na zavedení nových informačních a datových technologií do vozidel zdravotnické záchranné služby. Ta má umožnit nejen jejich lepší komunikaci s operačním střediskem, ale zejména kvalitní datové spojení se všemi nemocnicemi v Jihočeském kraji, případně s nemocnicemi a specializovanými centry v krajích okolních,“ upřesnil jihočeský hejtman Jiří Zimola s tím, že se jedná o další vzorový případ toho, jak je kraj briskně připravený využívat nabízené dotace.

Výdaje na nákup nových sanitních vozů pak z 85 procent pokryjí peníze od MMR a zbylých 15 procent uvolní kraj. Pokud ZZS JčK se svou žádostí uspěje, mohla by nové sanity mít během roku 2015.

„Nákupem nových sanitních vozů se rovněž snažíme snížit cyklus jejich obměny ze zhruba osmi na pět až šest let. Tak, jak je to obvyklé v okolních evropských státech,“ dodal Zimola.

ZZS JčK působí na území o rozloze 10 056 km2. Kromě sedmi osobních vozů pořízených kvůli Rendez - Vous systému využívá zhruba 60 normálních sanit a dalších šest má v záloze. Od roku 2005 je jejím zřizovatelem Jihočeský kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama