Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2010 15:11:08

Kalousek je vředem na těle rodinných rozpočtů

Kalousek je vředem na těle rodinných rozpočtů

Ministr financí Miroslav Kalousek se v minulosti netajil svou antipatií ke státním fondům rozvoje bydlení a dopravy a dokonce se neštítil je označit za „vředy na těle veřejných rozpočtů“.

Co řekl bohužel také do poslední tečky plní, informace o tom, že na program Panel, tedy nejúspěšnější program v rámci Státního fondu rozvoje bydlení, v rozpočtu nepočítá ani s korunou.

Tento Kalouskův krok je dalším důkazem toho, že vláda jen bezhlavě škrtá, aniž by si byla schopna uvědomit dlouhodobé dopady těchto svých nesmyslných rozhodnutí. Pokud do programu Panel nepůjdou žádné prostředky – tak, jak byl ve středu vládou schválen rozpočet SFRB na rok 2011 – neopraví se více než 1,5 milionu bytů. Opravy se týkaly zejména zateplení a je zcela jasné, že nezateplený byt je energeticky mnohem náročnější. Občané tedy budou muset ze svých rozpočtů vydávat peníze na úhradu složenek za energie, a to rámcově v tisícikorunách ročně.

A to navíc v době, kdy Nečasova a Kalouskova vláda svými nekoncepčními kroky v oblasti práce a sociálních věcí ohrožuje aktivní politiku zaměstnanosti tím, že horlivě škrtá a bezmyšlenkovitě krátí platy státních zaměstnanců, hrozí zvýšením DPH, tedy potažmo zvýšením ceny základních potravin či léků. Mnohé české rodiny tak vynaložené tisícikoruny za energie mohou dostat do vážných finančních problémů.

Vláda svými kroky poškozuje oblast bydlení, protože hrozí, že budeme mít dál nevyhovující panelové domy a navíc díky redukci stavebního spoření bude méně peněz na pořízení bydlení a konec deregulace zdraží nájmy statisícům lidí.

Vyzývám tedy ministra Kalouska, v parafrázi na jeho výrok směrem ke státním fondům, aby svůj názor na financování těchto státních fondů zásadně přehodnotil a sám se tak nestal vředem na těle rozpočtů českých rodin.

Jiří Zimola
stínový ministr pro místní rozvoj za ČSSD
hejtman Jihočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama