Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2011 18:10:55

Kdyby hloupost nadnášela...

Kdyby hloupost nadnášela...

Náměstek hejtmana Jihočeského kraje, Martin Kuba z ODS, vyčítá současným hejtmanům krajů České republiky eskalaci napětí mezi kraji a vládou a nádavkem k tomu přidává i obvinění z mrhání veřejnými prostředky.

Schválně ponecháváme pouze na čtenářích, aby si uvědomili pokrytectví pana  Kuby, který je jako 1. náměstek hejtmana minimálně za hospodaření Jihočeského kraje přímo odpovědný a významně do něj on i jeho ODS zasahují a jeho řeči o hejtmanech jsou v kontextu této skutečnosti jen prázdným plácnutím do vody, které dělá hlupáka především z pana Kuby. 
 Na co chceme ale zvláště upozornit, je fakt, že například pro ono tolik kritizované proplácení zdravotních poplatků v řadě krajů hlasovala i ODS a na realizaci programu ČSSD se tak přímo podílela, mimochodem samozřejmě i v Jihočeském kraji. Stejně tak je pokrytecké další prohlášení Martina Kuby o tom, že v rozpočtech krajů chybí z důvodů proplácení poplatků prostředky. Financí se krajům v některých případech skutečně nedostává, ale rozhodně to není způsobeno proplácením poplatků. Na vině naopak stojí straničtí kolegové prvního náměstka z ODS ve vládě, která svou nesmyslnou daňovou politikou již od roku 2008 soustavně podkopává příjmy státního rozpočtu. Před každými volbami ODS opakuje, že snižováním daňové zátěže zvýší daňové výnosy a každoročně se na státním rozpočtu, a následně na výši prostředků pro kraje, jasně projevuje nepravdivost tohoto tvrzení. 
 Vrcholem drzosti je pak tvrzení pana Kuby o tom, jak ODS předávala ČSSD hospodaření krajů v přebytku. V případech, kde se v některých krajích dalo hovořit o přebytku, pak pouze v účetní, nikoli reálné rovině, a jedině z toho důvodu, že  „dobří hospodáři" z ODS kraje zatížili miliardovými úvěry. Úvěry, které současná vedení krajů musí v době hospodářské krize a propadů rozpočtových příjmů, způsobených špatnou politikou vlády ODS a dalších pravicových stran, splácet a tím dále ochuzovat již tak napjaté rozpočty. Stejně tak pan Kuba nehovoří o kostlivcích, které na současné hejtmany po odchodu jejich předchůdců z ODS, ještě stále vypadávají. Namátkou například policejní vyšetřování regionálních operačních programů v právě v jižních Čechách či v Plzeňském kraji, které se týká rozdělování dotací v letech 2007 a 2008, tedy z dob vlády ODS v těchto krajích. 
 Panu náměstkovi Kubovi proto můžeme pouze doporučit, aby si pro svou snahu o zviditelnění vybral příště téma, které je nejenom smysluplné, ale hlavně z něj nebude dělat hlupáka. Hovořit navíc o odpovědné politice vlády jeho ODS v situaci, kdy jsou odkrývány několikanásobně předražené nákupy armádní výstroje z dob vlády právě ODS a kde by mimochodem uspořená částka při nákupu výzbroje za standardní ceny bez problémů pokryla proplácení poplatků ve všech krajích, ukazuje o panu náměstkovi víc, než by měl být slušný člověk ochoten připustit. 
 Michal Hašek, předseda Asociace krajů České republiky 
 Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama