Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2011 9:18:01

Pouze žádáme, aby vláda splnila své sliby

Pouze žádáme, aby vláda splnila své sliby

Reakce na kritiku Jiřího Paroubka.

Mojí prioritou ve funkci hejtmana Jihočeského kraje je prosazovat a hájit zájmy kraje, jeho občanů i firem v něm působících, pro které je vyřešení současného nevyhovujícího stavu dopravní infrastruktury naprosto klíčové.

Mým cílem není nikoho vydírat, ale upozornit na vzniklou situaci a připomenout závazky, ke kterým se vláda vůči Jihočeskému kraji zavázala. Věřím, že moje včerejší prohlášení svůj účel splnilo, jak je patrné z prvních vyjádření. Ministerstvo dopravy nás ujistilo, že s pokračováním výstavby dálnice D3 i IV. železničního koridoru nadále počítá.

Ostré výroky napadající moji osobu považuji proto za samoúčelné. Nepožaduji nic jiného než to, co nám bylo již přislíbeno. Chápu, že Jiří Paroubek, který si založil novou stranu, bude mít nyní potřebu napadat hejtmany ČSSD a svými prohlášeními se bude snažit provokovat a urážet. Já osobně nebudu na tyto útoky reagovat.

Prosazování dostavby dálnice D3, která je klíčová nejen pro kraj, bude dále mojí prioritou. Stejně tak budu podporovat dostavbu Temelína, pokud budou dodrženy všechny dohody. Chybějící dálnici pocítili všichni, kteří na jih cestovali, a je velmi neférové tvrdit, že prosazování její výstavby je nesmyslným požadavkem regionálního významu.
Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama