Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2010 20:42:13

Premiér Nečas udělal podraz na hejtmany

Premiér Nečas udělal podraz na hejtmany

Vláda Petra Nečase se rozhodla škrtnout krajům kofinancování ROP.

Stínový ministr pro místní rozvoj Jiří Zimola označil rozhodnutí premiéra Petra Nečase, zrušit kofinancování regionálních operačních programů za podraz na hejtmany, kteří byli zvoleni za ČSSD.  

Vláda Petra Nečase se na svém středečním zasedání rozhodla škrtnout krajům kofinancování Regionálních operačních krajů státem ve výši 7,5 %. Na tuto skutečnost upozornil ve svém prohlášení hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Se závažností tohoto škrtu se naprosto shoduje i hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, který pokládá jednání premiéra Petra Nečase za podraz. Na schůzce s Michalem Haškem, která byla před jednáním vlády, se ani slovem nezmínil o zrušení 7,5 % kofinancování Regionálních operačních programů ze strany státu. Podle Jiřího Zimoly tak hrozí v roce 2011 finační výpadek až dvě miliardy korun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama