Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2010 15:37:00

Věci veřejné hazardují s dotacemi z EU

Věci veřejné hazardují s dotacemi z EU

Zastavení peněz z fondů EU může být pro ČR velmi rizikové.

Zmrazení financí a zastavení všech probíhajících projektů, které na resortech vnitra, školství, dopravy a místního rozvoje vyhlásili ministři Věcí veřejných lze do jisté míry chápat ve vztahu k zjištění aktuálního stavu věcí. Za velmi nebezpečné ale pokládám zásahy do kontinuálního proplácení schválených projektů z peněz fondů Evropské unie, jak se podle dnešních Lidových novin děje například na ministerstvu školství. Úspěšní žadatelé musí projekty realizovat a plnit závazně stanovené termíny. V případě uměle vyvolávaných prodlev mohou být jednotlivé projekty ohroženy a může hrozit i následné vracení peněz zpět do EU.

Žádám proto po vedení zmíněných resortů, aby zvážili svá ukvapená rozhodnutí k financím z fondů EU. Tato rozhodnutí mohou přinést reálná rizika v rozvoji měst, regionů a dalších oblastí, která jsou právě z fondů EU podporována.

Mgr. Jiří Zimola
hejtman Jihočeského kraje
stínový ministr pro místní rozvoj za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama