ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2010 14:23:00

Kalousek ustoupil, platy ve školství dolů nepůjdou

Kalousek ustoupil, platy ve školství dolů nepůjdou

Místo tří miliard bude muset Ministerstvo školství škrtnout jen polovinu.

Ministr financí Miroslav Kalousek ustoupil se svého požadavku. Podle něj mělo ministerstvo školství a vnitra přijít o částku ve výši přes 4,2 miliardy. Ministr je nyní ochotný až polovinu z této sumy oběma ministerstvům do konce roku zase vrátit. O snížení platů se tak v letošním roce nemusí bát hasiči, policisté a učitelé.

Ministr školství Josef Dobeš i ministr vnitra Radek John (VV) jsou s tímto řešením spokojení. „Jestliže budu muset letos namísto tří miliard ušetřit jen polovinu z této částky, platy učitelům neklesnou," tvrdí Josef Dobeš. Méně bude škrtat také Radek John: "Místo 1,2 miliardy se škrtne 600 milionů," vysvětluje.

Tyto škrty by měly stačit na to, aby se úspory nedotkly platů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama