ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2011 12:43:00

Podporujeme zeštíhlení středních škol

Podporujeme zeštíhlení středních škol

Ministr Dobeš plně podporuje hejtmany při zeštíhlení sítě středních škol

Hejtmani krajů a krajské rady mají plnou podporu ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše v svých postupech a analýzách vedoucích k zeštíhlení sítě středních škol. To, že ministr Dobeš uvažuje podpořit některé jasně specifikované školy tzv. rodinného stříbra, kterých nebude více než pět, neodporuje tomuto záměru a je naprosto v souladu s hejtmany a krajskými radami.

V tuto chvíli probíhá v krajích oponentura materiálu, který předložilo ministerstvo školství v prosinci loňského roku s názvem Model ideální sítě škol. „Začátkem února předpokládáme závěrečnou diskusi s hejtmany, kdy by mělo dojít ke shodě,“ říká ministr Dobeš o dalším postupu. Do té doby vyzve ministr hejtmany a radní krajů, aby zvážili, zda v jejich kraji není specifická škola typu tzv. rodinného stříbra, kterou by kraj nedokázal nadále financovat. „V případě, že se tak stane, budeme hledat způsob, jak pomoci krajům k podpoře těchto vybraných škol, u kterých by zrušení znamenalo nenávratnou škodu pro české školství,“ vysvětluje ministr Dobeš. Zároveň plně respektuje rozhodnutí všech krajů a trvá jeho plná podpora ve snaze o snížení počtu škol.  Platí to i v případě sklářské školy v Kamenickém Šenově, kde se ministr bude řídit rozhodnutím Libereckého kraje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama