ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2012 14:59:45

Srovnávací testy v páté a deváté třídě jsou nezbytné

Srovnávací testy v páté a deváté třídě jsou nezbytné

Prohlášení Josefa Dobeše ke srovnávacím zkouškám v pátých a devátých třídách.

„Srovnávací testy v páté a deváté třídě vidím jako nezbytnou zpětnou vazbou kvality a profesionality výuky a to jak pro učitele, rodiče a jejich děti, tak i pro vedení školy. Doposud, až na státní maturity, nemáme přehled o kvalitě školství a nedokážeme ji ani objektivně změřit. Jedinou informací nám je vydávané hodnocení OECD (Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj) v rámci žebříčku PISA TIMS, které probíhá každé dva roky a kde bohužel zaznamenáváme setrvalý pokles v kvalitě školního vzdělávání. Rád bych u této otázky připomenul, že nelze nastartovat tolik potřebné změny ve vzdělávání bez znalosti neduhů a slabin v našem systému vzdělávání.

 Nejde o žebříčky, nejde o rozdělování dle intelektu či sociálního zázemí, ale jde o získání velmi kvalitní a ekonomicky levné zpětné vazby. Nejen učitelé, ale i vedení škol získá ve srovnávacích testech a jejich výsledcích velmi kvalifikovanou podporu jak provádět výuku. Rovněž díky výsledkům získaným v rozmezí pátých a devátých tříd poznáme, jak daná škola pracuje se žákem, zda se kvalita jeho vzdělání zvyšuje, či naopak stagnuje nebo dokonce klesá.

 Za připomínku stojí určitě i fakt, že srovnávací testy pátých a devátých ročníků budou probíhat moderní elektronickou podobou, která vzešla ze žádostí žáků a navíc bez vysokých finančních nároků“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama