ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2011 17:41:53

V příštím roce bude státní maturita jednodušší a přátelštější

V příštím roce bude státní maturita jednodušší a přátelštější

Poděkování ministra ke státním maturitám

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš touto cestou děkuje za práci při zajištění státních maturit.

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

rád bych Vám všem, které v posledních měsících zaměstnávala státní maturita, vyjádřil své poděkování. Dali jste do své práce velké množství energie a úsilí, které v příštích týdnech přinese výsledky. Uvědomuji si, že byrokraticky náročný systém, jejž nastavili mí předchůdci, je pro Vás velkou zátěží.  Pokud jsem chtěl po 14 letech teoretizování vdechnout jednotné státní maturitě život, musel jsem přijmout i tuto její nedokonalou podobu. Garantuji Vám však, že v příštím roce bude státní maturita jednodušší a přátelštější.

Zároveň vím, že Vaše komunikace s organizací Cermat a ministerstvem nebyla vždy jednoduchá. Já za sebe jsem se Vám snažil vycházet maximálně vstříc a komunikovat s Vámi při svých cestách po školách v regionech ČR. Právě tato setkání mi dávají naději, že náročný, ale velice důležitý projekt společně zvládneme.

Přestože moji pozornost v posledních týdnech často zaměstnávaly politické záležitosti, ujišťuji Vás, že Vy pedagogové i žáci a studenti zůstáváte v centru mého zájmu. Proto jsem své politické působení ve funkci ministra spojil s úspěšným průběhem státní maturity, která je pro naše děti a jejich schopnost obstát v mezinárodní konkurenci klíčová.

Ještě jednou Vám na tomto místě děkuji, bez Vašeho nasazení by státní maturita zůstala jen pouhou myšlenkou a prázdným heslem.

Mgr. Josef Dobeš
ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama