ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2010 14:12:00

Věc kolem MS v Liberci musí být rychle vyřešena

Věc kolem MS v Liberci musí být rychle vyřešena

Ministr Dobeš se sešel s Kateřinou Neumannovou.

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš přijal 23. července zástupce výkonného výboru loňského Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Jednal s nimi o řešení neuspokojivé finanční situace šampionátu.

„Mistrovství světa v Liberci je asi nejcitlivější část agendy, kterou jsem jako ministr zdědil. Na jednu stranu nepopiratelný sportovní přínos, na stranu druhou nepopiratelné dluhy, které představují zejména pro malé živnostníky na mistrovství zainteresované existenční riziko.  Lidé právem očekávají, že bude celá věc rychle a efektivně vyřešena a já pro to udělám maximum," uvedl Josef Dobeš.

Ministr ocenil, že předsedkyně výkonného výboru Kateřina Neumannová dorazila na narychlo svolanou schůzku z dovolené a vyjádřil politování, že stejně pružně nepostupoval i pozvaný primátor Liberce Jiří Kittner. S ním a se zástupci Svazu lyžařů ČR se vedení resortu bude muset sejít zvlášť.

Kromě ministra se jednání s výkonným výborem zúčastnili také jeho 1. náměstek Kryštof Hajn a náměstek pro sport Jan Kocourek.

Po ukončení schůzky Josef Dobeš konstatoval, že se již rýsují určité návrhy řešení současného stavu. „Vše koordinujeme s ministerstvem financí a v tuto chvíli by bylo předčasné říkat, jak bude vypadat výsledek. Řešení musí však být rychlé. Příslušný materiál chceme s ministrem financí předložit vládě nejpozději do 3 týdnů," uzavřel ministr.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama