ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2010 9:43:17

Vladimíra Dvořáková je člověk na svém místě

Vladimíra Dvořáková je člověk na svém místě

Ministr školství předložil návrh na jmenování členů Akreditační komise.

Ministr školství Josef Dobeš předložil hned na druhém jednání vlády návrh na jmenování nových členů Akreditační komise. Vláda jeho návrh schválila.

Podle ministra Dobeše byl nejvyšší čas. Funkční období části komise končí už v srpnu a otálení se jmenováním nových členů by ohrozilo další fungování tohoto orgánu.

„Hned po svém uvedení do úřadu jsem slíbil, že materiál o Akreditační komisi bude první, který vládě předložím. Do čela komise jsem opět navrhl Vladimíru Dvořákovou, protože si jí vážím jak profesně, tak lidsky a domnívám se, že její nekompromisní vystupování v kauze plzeňských práv významně přispělo ke kultivaci veřejného života v této zemi," vysvětlil ministr. Zdůraznil zároveň, že návrh na opětovné jmenování Dvořákové při projednávání silně podpořil premiér Petr Nečas.

„Reforma vysokých škol má spočívat především ve zvyšování kvality. A dohlížet na úroveň institucí terciárního vzdělávání je jeden z klíčových úkolů Akreditační komise. V tomto smyslu je její role nezastupitelná. Do budoucna ji proto chci ještě posílit a zlepšit podmínky pro její práci," upozornil Josef Dobeš.

Ministr závěrem připomněl, že Akreditační komise je již dnes legislativně vymezena jako nezávislý orgán, který není k Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy v podřízeném vztahu. „To je často tradovaný omyl, že se jedná o Akreditační komisi ministerstva školství nebo při ministerstvu školství, ale tak tomu v žádném případě nebylo, není a nebude. Potřebujeme skutečně neutrální instituci, která bude přísná, vysoce erudovaná a objektivní. Vladimíra Dvořáková a celé nové složení komise jsou zárukou, že tomu tak bude."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama