Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2012 20:40:05 - Áda38

krajské volby v Ústeckém kraji

Pane magistře, co si myslíte o aktuálních výsledcích průzkumu volebních preferencí politických stran dle agentury SANEP? Díky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.09.2012 14:34:38 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  Výsledek potvrzuje dva základní parametry náhledu voličů. Za prvé, voliči jsou bohužel částečně zmateni pravicovou, tendenční a trvalou mediální masáží proti levicové sociální demokracii. 

     Jenom si porovnejte medializaci kauzy Rath a kauzy Janoušek. 

     Za druhé, volič má i svůj rozum a proto nevěří malým stranám, jejichž image, ať už je jakékoliv, je postaveno pouze na jedné osobnosti. To naštěstí pro parlamentní ani krajskou politiku nestačí.

    Za třetí, víceméně celá Evropa se točí doleva. Otázka zní, kam až doleva to půjde, nicméně občané dají za dva týdny jasné vyjáření všem politikům po 23 letech, co si myslí o vládnutí mnohých ( zvláště pak pravicových politiků) za těchto uplynulých více jak dvě desítky let.

   Za čtvrté, může dojít k růstu extrémních politických názorů a stran viz DSSS. V tomto konstatování mě i lehce zamrazí, když si vzpomenu na 30.léta minulého století v Německu, laskavý čtenář jistě si už další domyslí.

  A za páté - když není práce v regionech a o všem rozhoduje několik vybraných jedinců či "zelení extremisté", kteří za slušný bakšiš bojkotují vše dobré (např. dostavbu dálnice D8, či další těžbu uhlí a zajištění práce pro více jak 8 tis.lidí např. na Mostecku), tak pak vítězí a budou vítězit názory typu - "svoboda je fajn, ale svobody se nenajím". Lidé prostě a jasně potřebují práci, faktickou, skutečno a za dobrou práci chtějí odpovídající mzdu. Je to jednoduchá rovnice. Plácání řečí o ničem lidi už nebaví, chtějí vidět a cítit skutky a činy.

 Takové politické strany a především takoví politici budou mít šanci a možnost naši zemi vést!